maanantai 4. lokakuuta 2010

Koirauutisia !

Meidän perheessä perjantaina sattui ikävä asia, Akira sai rajun allergiakohtauksen. Juho haki mut töistä illalla, oltiin sitten siinä vähän ennen 19 kotona. Matkalla Juho kerto, että Akiralla oli taas alkanut vähän vatsanalunen ja huulet punottaa. Kun kotia päästiin niin tilanne oli vähän muuttunut...

Reppanan huulet oli ihan turvonneet ja punaiset, koko keho oli täynnä patteja. Näistä kuvista ei edes kunnolla näy kuinka pahana se oli, salama syö ainakin puolet punaisuudesta ja patit ei näy.

Mä säikähdin ihan kunnolla, hyvä etten alkanut itkemään, soitin sitten äitille ja kysyin et mitä nyt tehdään, kun ei oo enää eläinlääkärit auki. Onneks meillä oli vielä kyytabletteja, Akiralle annettiin aluksi yksi sellanen. Äiti soittikin sitten päivystävälle eläinlääkärille ja sieltä neuvottiin kans kyytablettia ja tilanteen seuraamista.

Akira oli muuten iha normaali, leikki ja ei ollut vaikea hengittää, välillä se vähän nieleskeli, kurkku oli varmaan kuitenkin vähän turvonnut. Myöhemmin illalla annettiin toinen kyytabletti, sen jälkeen allergia hävis, kaikki oli ihan ok. Paitsi sitten klo 23 allergia puhkes uudestaan, vielä pahempana, nyt Aksulla turpos vielä silmäluomet ja patteja tuli kaksinverroin enemmän. Soitin sitten päivystykseen ja kysyin et mitä tehdä, sieltä neuvottiin antamaan ihan antihistamiinia. Lääkäri vielä tarkisti että meiltä kotoa löytyneet tabletit sopi koirille. Akira tai puolikkaan tabletin ja allergia alko pikkuhiljaa rauhottuu. Koirat nukkukin mun vieressä koko yön, en uskaltanut jättää niitä yksin. Aamulla Akira oli onneksi ihan oireeton. :)

Syytä ei tiedetä mistä allergia tuli, Juho oli ollut tyttöjen kanssa koko päivän, eikä mitään ollut tapahtunut. Ulkonakaan ne ei ollut syönyt mitään, tai kotona. Mut toivotaan et tollasta reaktioo ei tuu enää ikinä.

Nyt kuitenkin vähän positiivista energiaa tänne:
Tytöt ja tyttöjen uusi lelu!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Meidän ranskanbullille tuli pari kesää sitten samanlainen allerginen reaktio. Patteja oli jopa silmämunassa ja hengitys oli vaikeaa. Annettiin kyytabletteja ja ihan allergia lääkettä ja olo alkoi asettumaan.
Itsekin säikähdin asiaa ja otin selvää mystisestä allergia kohtauksesta. Ilmeisimmin kyseessä on ns. nokkosihottuma, mikä voi aiheutua lähes mistä vain, mutta lohduttava uutinen on se, että tuommoinen allergia tulee vain kerran (aiheuttajasta riippumatta)Oliko sitten syynä että koira tulee immuuniksi allergian aiheuttajalle tms. joten voit huokaista helpotuksesta! :) Tytöille rapsutukset!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Tulin tänne Nadjan blogin kautta, kun vinkkasit noista bostoneistas. Tiedätkö, kun meidän Mimmille kävi ihan sama juttu Elokuussa! Tultiin aamulenkiltä, ja silmät muurautu melkein umpeen ja huulet oli täynnä kovia, herneen kokosia patteja, ja naama oli ihan muodoton. Annoin kyytabletin, ja sit tämä sama tapahtui iltalenkin jälkeen uusiks. Ja vielä seuraavana iltana lenkin jälkeen. Minä kans soitin päivystävälle lääkärille, ja sain jotain kyytabletteja vahvempaa puhelinreseptinä, ja pe reaktion jälkeen annoin sellaisen tabun (en muista nyt, mitä se oli) ja turvotus laski vartissa. Sen jälk.ei ole sattunut, mutta esim. Mimmin bostoniveljelle oli käynyt Heinä-Elokuussa ihan sama juttu, ja hurjan näköinen oli hänkin! Eikä aiheuttaja selvinnyt kummallakaan.. Mystistä, ja todella pelottavaa! T: A + M + M

Anonyymi kirjoitti...

Ja nyt jäin ihan koukkuun tähän blogiin, kiitos vinkistä! ;) Olis vaikka mitä bostoniasiaa. Miun tuttavalla taitaapi olla Eemeli-bostoni juurikin sinun äitisi kennelistä? Ollaan molemmat muutettu vasta Joensuusta Helsinkiin bostoneidemme kanssa.. :) T: A + M + M

Meiju kirjoitti...

Anonyymi: Huh, on ollut varmaan rajun näköset ne silmät. Onneks ei käynyt teillä mitenkään pahemmin, ja toivottavasti tuollainen ei sitten tulisi koskaan uudestaan. :) Ja minä annan rapsutukset tytöille!

A + M + M: Kiva kun päätit kurkata tänne. :) Jännä että tätä on tullut sitten muillekkin. Emme ole siis yksin! Mutta tuota ei vaan voi ymmärtää et miten se voi tulla niin yht'äkkiä ja rajuna. Joo Eemeli taitaa olla meidän äitin kennelistä, ainakin se aina jostain Eemelistä puhuu. :D